Daglige omvisninger juni-august

Vi tilbyr omvisninger på engelsk hver dag, fem ganger om dagen, i juni, juli og august.

Edvard Munch: kl. 11, 13 og 15, KODE 3
Nikolai Astrup: kl. 12, KODE 4
J.C. Dahl: kl. 14, KODE 2

Edvard Munch

KODE forvalter en av verdens fineste samlinger kunst av Edvard Munch. Industrimannen Rasmus Meyer var blant de første viktige samlere av Munchs kunst, og sikret seg hovedverk fra alle hans perioder. I det som i dag er en av de viktigste samlinger av Munchs kunst overhodet, finner man hovedverk som Sjalusi, Melankoli, Kvinnen i tre stadier og Aften på Karl Johan. I 1917 donerte arvingene Rasmus Meyers historiske samling av kunst og møbler til Bergen by, en samling som nå inngår i KODEs samling. Utstillingen er fast ved museet og vises i Rasmus Meyers Samlinger, KODE 3.
Les mer om utstillingen her

Nikolai Astrup

Nikolai Astrup er en av Norges mest fremtredende og folkekjære billedkunstnere. Han har gjort seg bemerket både som grafiker og som maler, og er fremfor alt kjent for sine særegne skildringer av Vestlandets frodige, ville natur og tradisjonelle folkeliv. Med bilder som blant andre St. Hansbål, Marsmorgen, Vårnatt i hagen og Maimåne har Astrup – som J. C. Dahl omkring hundre år tidligere – i betydelig grad bidratt til å forme vår oppfatning ikke bare av Vestlandet, men av Norge. Utstillingen «Nikolai Astrup – Ut av skyggen» vises i KODE 4. ​
Les mer om utstillingen her

J.C. Dahl

Johan Christian Clausen Dahl (1788–1857) er en av de viktigste malerne i norsk kunsthistorie, og regnes som en av Europas mest betydelige romantiske malere. Han var håndverksmaleren som kom fra enkle kår i Bergen, ble akademiprofessor i Dresden og senere hedret som den norske malerkunstens far. Utstillingen «J.C. Dahl – Naturens kraft» viser Dahls utvikling som landskapsmaler gjennom et stort utvalg av malerier og tegninger. Utstillingen favner 200 utvalgte mesterverk, betydelige innlån og en stor publikasjon.
Les mer om utstillingen her

Billetter

Dagspass
Voksne kr. 50,- / KODE medlem kr. 40,-

Bestill plass i resepsjonen.

Dagspass gir deg mulighet til å delta på en eller flere av våre omvisninger under ditt museumsbesøk.

Dagspasset for omvisninger må kjøpes i tillegg til inngangsbilletten, og er gyldig en dag. Grunnet plasshensyn og sikkerhet er det maks 25 deltagere per omvisning.

 

  • Fredag 1. juni 2018 til Fredag 31. august 2018