Barnehager

KUNSTOPPLEVELSER FOR BARNEHAGER VÅREN 2017:


KODE ønsker å gi barna gode kunstmøter med rom for felles undring, samtale, lek og utforskning. De dialogbaserte omvisningene tilpasses gruppene, både når det gjelder lengde og innhold.

Last ned program for 2017 her

MALERIER FULL AV FARGER OG LIV
KODE 4
Omvisning og kreative oppgaver på museet I maleriene sine har den danske kunstneren Asger Jorn brukt mange forskjellige farger. Først kan det kanskje se ut som helt tilfeldige streker og fargeklatter som danner et mønster. Ser du nærmere etter og tar deg tid så dukker det opp små fantasidyr og finurlige vesen. Sammen går vi på jakt i maleriene. Kanskje oppdager vi masker og øyne som ser på oss? Vi snakker sammen om farger, former, følelser og fantasi. Jorn brukte mange spennende teknikker, vi skal teste ut noen av disse sammen med barna under besøket. Barna får også med seg en kreativ oppgave som de kan arbeide videre med i barnehagen.

Tid: 60 minutter
Periode: Februar–juni, kl. 10–15
Sted: KODE 4
Passer for: 4–6 år

DRØMMEDRYSS
KODE 4
Bli med på drømmejakt i et univers av gode, absurde, rare og skumle drømmer! «Drømmedryss» er bygget opp rundt fantasifulle illustrasjoner fra nyere norske bildebøker og temaet kretser rundt drømmer. Utstillingen er i KunstLab, KODEs eget kunstmuseum for barn. Fra mars 2017 tilbyr KODE barnehagene et helt nytt formidlingstilbud. Dette har særlig fokus på drama og lek til grupper som ønsker å oppleve utstillingen sammen med våre kunstformidlere. Her får barna møte professor Drøm og alle får bli med å fange en drøm!

Tid: 45 minutter
Periode: Mars–juni, kl. 10–15
Sted: KODE 4
Passer for: 4–6 år

HAVET
KODE 4
Bli med på en oppdagelse i museets gamle og fantastiske malerier der temaet er havet, fisker og båter. Alle får velge hvilken fisk de skal være, og sammen svømmer vi som en liten fiskestim fra bilde til bilde. Her møter vi på både rolig og urolig sjø, vi samtaler om det vi ser i bildene, synger litt og kanskje oppdager vi en skatt? 

Tid: 45 minutter
Periode: Februar–juni, kl. 10–15
Sted: KODE 4
Passer for: 4–6 år

Skal du besøke oss med en barnehagegruppe?

 

Foto: Dag Fosse