H.M. Dronning Sonja. Underveis

KODE 1, tidligere Permanenten, gjenåpner 23. mai. På programmet står ny utstilling med Dronningens kunst.


23. mai gjenåpner KODE 1 for publikum. Samtidig presenteres en ny utstilling med H.M. Dronning Sonja. Utstillingen blir en fortelling om hvilken betydning kunst har i menneskers liv, da spesielt i Dronningens liv. I tillegg blir dette en kunstnerisk markering av Dronningens 80-årsjubileum.

Historiske bånd til KODE 1
Utstillingen består av Dronningens egne verk innenfor grafikk og keramikk, i tillegg til et lite utvalg fra Dronningens private samling av kunsthåndverk. Dronningen har gjennom et langt liv vært en viktig formidler av norsk kunst og design i inn- og utland.

Som kunstner har Dronningen hatt en dyp og utforskende kunstinteresse, i tillegg har Dronningen støttet opp om både billedkunst og kunsthåndverk i Norge. Dronningen har også flere historiske bånd til KODE 1, blant annet fra åpningen av Sølvskatten i 2009 og utstillingen av Slottsskatter i 2012. 

Utstillingen åpner 23. mai 2017, og produseres og kurateres i samarbeid mellom KODE og Det Kongelige Slott.

Mer informasjon om utstillingen kommer.

Et praktbygg gjenåpnes
KODE 1, tidligere Permanenten, er KODEs bygg for kunsthåndverk og design. De to siste årene har bygningen 1896 gjennomgått en omfattende rehabilitering, noe som nå gjør bygget og samlingen mer tilgjengelig for publikum. Til åpningen 23. mai blir Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen, åpnet for publikum igjen. Det samme blir Singersamlingen, en kunst- og antikvitetssamling som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre. Bygget får også ny museumsbutikk med fokus på design og interiør, ny restaurant, nye formidlingsrom til barn og en kombinert fest- og konferansesal. Senere i 2017 vil Kinasamlingen og nye utstillinger med kunsthåndverk og design åpnes.

  • 23 Mai 2017
  • Kode 1
  • 100,- / 50,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-

H.M. Dronning Sonja: «Nattskygge», litografi (2013). FOTO: Jan Haug/Det kongelige slott, Oslo