Institute of Imaginary States

"Monday Begins on Saturday" bruker en av museets saler i 2. etasje som sin arena, 31. august–27. oktober 2013. I tråd med utstillingskonseptet er alle arenaene omdøpt til institutter og KODE 1 er Institute of Imaginary States.

Kuratorene Ekaterina Degot og David Riff har valgt å presentere 8 kunstnere i her, som alle bidrar med kunst som kan samsvare med instituttnavnet.

Lars Cuzner og Fadlabi undersøker "den menneskelige dyrepark" som fenomen. De har reist til Thailand for å finne bevis for eksistensen av såkalte "langnakkestammer" paduangene, som siden 1980-tallet har vært forvist til etneiske landsbyer bygget for turisme.

IRWIN  er en del av tre Slovenske kunstgrupper som ble etablert i det tidligere Jugoslavia i 1984 under navnet NKS, Ny Slovensk Kunst. I 1992 bestemte IRWIN seg for å skifte navn til NKS State in Time - en inbilt stat som tilbyr statsborgeskap og pass til alle sine medlemmer. Flere tusen personer, i hovedsak fra kunstfeltet ble borgere i NKS State of Time. På midten av 2000-tallet opplevde imidlertid IRWIN en påfallende og markant økning i søknader fra Nigeria, hvor søkerne ønsket å benytte passene til sosial og geografisk mobilitet.. Kunstnerne bestemte seg for å møte noen av søkerne og tok samtalene opp på bånd. Resultatet av dette hører du i KODE 1.

Jumana Manna og Sille Storihles video "The Goodness Regime" beveger seg både gjennom norgeshistorien og Midtøstens historie i en iscenesatt teaterforestilling. Filmen er sentrert rundt Oslo-avtalen, en avtale kunstnerne opplever som svært problematisk med hensyn til den palestinsk-israelske konflikten.

Pavel Pepperstein er først og fremst skribent, en fantasyforfatter. I hans kunstneriske praksis er tekstene og tegningene uatskillelige. Han skriver på papir for hånd og bruker mye tekst i sine tegninger.

I KODE 1 som Institute of Imaginary States deltar:
1. Lars Cuzner og Fadlabi
2. IRWIN
3. Jumana Manna og Sille Storihle
4. Eduardo Molinary - Archivo Caminante ( i samarbeid med Azul Blaseotto, Ana Broccoli, Ala Plástica og Hernán Cardinale)
5. Pavel Pepperstein
6. Maxim Spivakov
7. Pyotr Subbotin-Permyak
8. Urban Fauna Laboratory

  • Lørdag 31. august 2013 til Søndag 27. oktober 2013
  • Kode 1
  • 100,- / 50,- / 0,- (eller utstillingspass) *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-. Bergen Assemblys utstillingspass kan også benyttes