Hopp til innholdet

Utstillingsåpning: Hanne Friis

FLOM åpner i Tårnsalen 24. mai

Nærbilde av et tekstilverk

Flom, detalj. Foto: Øystein Thorvaldsen

Når

Hvor Lysverket

Inngang 0 kr

Velkommnen til utstillingsåpning av Hanne Friis: FLOM i Lysverket, fredag 24. mai kl. 19.00.

Utstillingen åpnes av ordføreren i Bergen. Kunstneren er til stede. Fri inngang.

Den norske kunstneren Hanne Friis er kjent for sine monumentale skulpturer av tekstil. 24. mai åpner vi dørene til installasjonen FLOM som fyller Tårnsalen.

– Hanne Friis er en fremtredende skikkelse i det norske kunstfeltet, kjent for sine sanselige skulpturer og med en aktiv utstillingsvirksomhet nasjonalt og internasjonalt. Vi ser frem til å oppleve installasjonen hun har skapt spesielt for den ikoniske Tårnsalen, sier Kodes direktør Petter Snare.

Program for åpning: 24. mai

Kl. 19.00:
Dørene åpner. Fri inngang for alle.
Kl. 19.10:
- Åpningstale ved varaordfører i Bergen, Thomas Flesland
- Musikalsk innslag: Jessica Kabirat, fløyte: «Lamento for fløyte solo» av Egil Hovland.
- Kunstneren er til stede.
- Utstillingen vil holde åpen utover kvelden frem til kl. 22.00.

Med en liten nål transformerer Hanne Friis (f. 1972) omfangsrike, håndfargede tekstiler ved å brette, sy og presse stoffet til organiske former og komplekse strukturer. Skulpturene lages på stedet, gjennom en tidkrevende og unik teknikk som Friis har utviklet og tilpasset selv og arbeidet med gjennom de siste 20 årene.

Installasjonen FLOM har blitt til gjennom en lang prosess hvor Friis har besøkt Tårnsalen flere ganger og eksperimentert med ulike materialer, farger og former.

– Det er første gang at Friis inntar et så stort rom og det blir spennende å følge ferdigstillelsen. Det som gjør denne utstillingen så unik er at publikum får muligheten til å tre inn mellom verkene. Selv om materialet som er brukt er syntetisk, assosierer det med både det lyse og det mørke naturen tilbyr oss, sier kurator Heidi Bjørgan.Mer om utstillingen