Hopp til innholdet

Barnehager og skoler

En formidler står sammen med en gruppe barn, som maler på et bord.
Det er gratis å ta med klassen på besøk hos Kode.

Foto: Thor Brødreskift

Alltid gratis

Kode ønsker å invitere til gode og skapende opplevelser for barn og unge. Kunst og kultur gir nye perspektiver gjennom læring, utforsking og egne refleksjoner.

Hvert år får besøk av 10 000 elever, og vi har skreddersydde tilbud til barnehager, grunnskole og videregående.

Alle tilbud til barnehager og skoler er gratis, både for lærere og elever.

Husk at dere må bestille besøket på forhånd via bestillingssiden vår.

Det er også mulig for studenter ved universitet og høyskoler å booke gratis gruppebesøk.

Er du lærer? Du har alltid gratis inngang til museene. På denne siden kan du bestille omvisninger og finne læringsressurser. Du finner også svar på ofte stilte spørsmål.

Velkommen til oss!

Ønsker du å bestille besøk for klassen din?

Vi tilpasser besøk for

Ofte stilte spørsmål

Vi har fire kunstmuseer midt i Bergen sentrum og tre komponisthjem utenfor bykjernen. Dersom dere skal besøke en utstilling ved kunstmuseene, merk dere hvilket museum den vises i. For å finne informasjon om besøksadressen til de ulike museene og transport, klikk her.

Kode har gratis inngang for alle som er i en studiesituasjon, fra barnehager til høyere utdanning og videreutdanning. Lærere har alltid gratis inngang selv om de kommer uten klassen sin, fordi vi ønsker å legge til rette for forberedelser og inspirasjon til museumsbesøket.

Vi har en begrensning på 30 elever i en gruppe i grunnskole og videregående, mens vi har maks 15 barnehagebarn per gruppe. Noen utstillinger kan ha andre begrensninger på antall.

For å bestille en omvisning, klikker du her. Du får en bekreftelse på bestillingen din på e-post, sammen med praktisk informasjon om besøket ditt.

Skoleklassen eller gruppen din kan også besøke museet på egenhånd, uten omviser. Da bestiller du besøk uten omvisning her. Husk at som lærer eller førskolelærer er ansvarlig for gruppen.

Besøker dere museet på egenhånd, uten omviser? Husk at du som lærer eller førskolelærer er ansvarlig for gruppen. Sørg for at elevene eller barnehagebarna er informerte om museets sikkerhetsregler før dere går inn i utstillingene. Disse reglene følger med i e-posten som bekrefter bestillingen deres.

Foto av en gruppe barn som er med på omvisning.

Foto: Thor Brødreskift

Bli med en av formidlerne våre på omvisning!
Foto av en gruppe barn i et av verkstedene våre, som arbeider med maling.

Foto: Thor Brødreskift

Vi tilbyr en rekke aktiviteter for barnehager og skoler.
Foto av en gruppe barn sammen med en voksen, foran kunstmuseene.

Foto: Thor Brødreskift

Kunstmuseene våre ligger midt i Bergen sentrum.
Et maleri som viser barn som går hånd i hånd på en blomstereng. En kvinne står med et barn på armen og ser på dem, foran et blomstrende tre. Bak dem er store fjell og daler.

Oppgaver og ressurser før besøket