Hopp til innholdet

Arne Nordheim – Strykekvartett 1956

Musikken møter kunsten. Med Nora Quartet.

Fire personer kledd i svart som ser på hverandre og smiler.

Når

Hvor Stenersen

Inngang 175 kr

Arne Nordheim vakte oppsikt med sin strykekvartett da den ble urfremført ved Nordisk ungdomsmusikkfest i 1956. Musikken er vill, dramatisk og banebrytende modernistisk i norsk sammenheng. Lørdag 20.januar fremføres den i Stenersen av NORA quartet.

Konserten er gratis for de med inngangsbillett.

Kjøp billett

På tross av at Arne Nordheim hadde debutert som komponist to år tidligere, anså Nordheim strykekvartetten som sitt første ordentlige verk. Den fremføres i utstillingen “Kvadratets hjerte”, som viser et utvalg av Erling Nebys samling med konkret kunst.

Om NORA Quartet

NORA Quartet er en nyetablert norsk-østerriksk strykekvartett bestående av Rasmus Hella Mikkelsen (fiolin), Valerie Gahl (fiolin), Inger Thommesen (bratsj) og RahelRupprechter (cello). De studerer alle master ved Norges Musikkhøgskole, hvor de gjennom en gjensidig kjærlighet for kammermusikk har funnet hverandre.

NORA quartet har store ambisjoner og har allerede planlagt flere konserter i Norge, Lahti og Wien dette året. De har tidligere fremført Harald Sæveruds Strykekvartett nr. 2 og 20 små fiolinduetter.

Fire personer kledd i svart ser alvorlig inn i kamera. Alle holder et instrument.

Praktisk informasjon

Varighet: 30 min

Konserten er gratis for de med inngangsbillett.

Fra kl. 11.00-15.00 denne dagen har vi pop-up formidling i Stenersen. Det blir også en åpen omvisning kl. 13.00. Dette er også inkludert i inngangsbilletten din.