Hopp til innholdet

Natt på Kode

En hel kveld med opplevelser!

Natt på Kode

Når

Hvor Permanenten

Inngang 0 kr

Står tidsklemma mellom deg og Bergens kulturopplevelser? Med gratis inngang, kraftig utvidet åpningstid og innholdsrikt program er det bare å fylle opp kontoen med kulturell kapital.

Kultur er et vidt begrep. Kultur er musikken vi lytter til, maten vi spiser, språket vi bruker og måten vi møter andre. Men mest av alt er kultur det som gjør folk til folk. Vi tilbyr en kveld der du kan oppdage - eller gjenoppdage - det som gjør livet til mer enn bare å overleve.

Kom til Kode for opplysende debatt, spontan kunstformidling, engasjerende musikk og inspirerende akttegning!

PROGRAM

PERMANENTEN

18.00 Tegnebar: Verkstedet, 1. etasje

La kreativiteten strømme fritt over papiret! Vi stiller med materialer og motiver!

18.15 Akttegning: Festsalen, 4. etasje

Finn din indre kunstner! Utforsk form og kroppens skjønnhet gjennom akttegning! Vi stiller med instruktør!

19.00 Quiz: Verkstedet, 1. etasje

Er du en besserwisser? Klør du etter å imponere kjæresten, vennegjengenog/eller folk du ikke kjenner med din kunnskap? Bli med på quiz! 

20.00 Kunsten å samle kunst(m/Erling Kagge): Festsalen, 4. etasje

Vi dykker ned i kunstverden sammen med forlegger, forfatter, eventyrer og kunstsamler Erling Kagge. Har du en samlerspire i magen? Lurer du på hvem som bestemmer hva som er god eller dårlig kunst? Vi utfordrer Kagge - kom for å høre svarene!

21.00 Danseopptreden: Vestibylen, 2. etasje

Terpsichore dansekompani fyller KODE sine historiske ganger (og trapper) med myke bevegelser og lidenskapelig dans.

21.00 Silent Disco, Biblioteket, 4 etasje

Vrikk på hoftene og rist på dansefoten mens vi spiller dine favorittlåter

21.00 Kunst VS. Kunster (debatt): Festsalen, 4. etasje

Kan man fortsatt høre på Michael Jackson og lese Hamsun?? I denne panelsamtalen utforsker vi hvordan en kan forholde seg til problematiske kunstnere – er det egentlig mulig å skille verk fra skaper? Og er det egentlig et poeng i seg selv?

22.00 Demokratiseringen av arkitektur (debatt): Verkstedet, 1. etasje

Finnes det egentlig noen som liker høye betongblokker? Er det unødvendig å bruke tid og penger på utsmykning og dekor? Finn ut hva du menergjennom arkitekturoppgjøret!

23.00 Konsert med VEPSESTIKK: Festsalen, 4. etasje

Vi avslutter kvelden med et brak og konsert med VEPSESTIKK. Bandet har på kort tid vunnet bergenseres hjerter og spilte nylig på Bergensfest. Med sine fengende låter inspirert av artister som velkjente Razika er de vanskelig å motstå.

00.00 Dørene stenger

RASMUS MEYER

18.00 Dørene åpner

18.00 Spontan kunstformidling gjennom kvelden

23.00 Dørene stenger

KONTINUERLIG / BEGGE ARENAER

Performance

Studenter fra KMD byr påperformative sprell og tankevekkere. Kunstformen kan kun oppleves live, med kunstneren til stede, så dette vil du ikke gå glipp av!

Pop-up-formidling

I løpet av kvelden vil KODE sine dyktige fagpersoner dukke opp her og der for å belyse kunsten som vises.

Utstillinger

Under Natt på KODE får man også tilgang til KODE sine nåværende utstillinger. «Komposisjon for venstre hånd» viser verk fra kunstsamler Erling Kagge sin samling, en av de (uten tvil) mest anerkjente i Norden. Utstillingen utforsker forholdet mellom en symbolsk «venstrehendthet» og dens høyre motpart. Den tar for seg temaer som feminisme, modernisering, klassekamp og menneskets stadig endrede forhold til naturen, med et akademisk tilsnitt. Utstillingen vises i skjønn forening med Kode sin suverene «Rasmus Meyers samlinger», hvor du finner verk av Edvard Munch, Kitty Kielland, Nikolai Astrup og I.C. Dahl, for å nevne noe!

PRAKTISK INFO

Sted: Permanenten og Rasmus Meyer

Tid: 23. februar kl. 18.00 – 00.00

Pris: Gratis