Hopp til innholdet

BIFF+Kode: ANSELM

Filmvisning i Permanenten

Person som står ved et vann

Når

Hvor Permanenten

Inngang 110/80 kr

I samarbeid med BIFF viser Kode dokumentarfilmen ANSELM, et filmatisk portrett av billedkunstneren Anselm Kiefer, signert Wim Wenders.

Merk at du behøver egen billett til filmvisningen, som følger BIFF sine priser (110/80 kroner).

Kjøp billett

Innledning og forfilm

Visningen av ANSELM innledes av en kortfilm (4 min) om Harriet Backer og en introduksjon ved Kodes formidler Vivi-Ann Lillefosse.

Anselm Kiefer er en av Tysklands største nålevende billedkunstnere, og internasjonalt anerkjent for sin utforskning av hjemlandets dystre fortid.

Dokumentaren ANSELM er et filmatisk portrett av denne ruvende skikkelsen i tysk kulturliv, signert hans landsmann Wim Wenders.

Med Wenders som guide begir vi oss inn i Kiefers motivkrets og mentale landskap når vi blir med til hans enorme atelierer utenfor Paris og i Sør-Frankrike, der han både arbeider og stiller ut monumentale installasjoner bestående av malerier og skulpturer.

Med sine slående motiver og voldsomme dimensjoner, har Kiefers kunst et åpenbart cinematisk tilsnitt, og Wenders’ vektløse kamera forsterker dette ytterligere. Bildene akkompagneres av Kiefers egne ord, men Wenders gjør også plass til kritiske røster som problematiserer hans bruk av fascistisk ikonografi.

Summen av det hele er en filosofisk og visuelt overveldende dokumentar som følger i fotsporene til de kritikerroste kunstnerportrettene PINA 3D (BIFF 2011) og THE SALT OF THE EARTH (BIFF 2014).

Praktisk informasjon

Sted: Permanenten, Kode

Tid: Torsdag 19. oktober kl 18.00

Les mer om forfilmen og Harriet Backer her

Les mer om BIFF her

Du finner restauranten Bien Centro i Permanenten. Nyt deilig italiensk pizza eller pasta før eller etter visningen. Du har også muligheten til å kjøpe drikke her, som du kan ta med deg og nyte under filmen.