Hopp til innholdet

Bildet #1: Hilde Sandvik og Mouchine El Khamlichi

En pratsom kveld med kloke ord og raus takhøyde

Mouhcine El Khamlichi som sitter på en stein på høyre side av bildet, og Hilde Sandvik som smiler til kamera og lener seg over en stol på høyre side av bildet.

Når

Hvor Permanenten

Inngang 50 kr

I samtaleserien «Bildet» inviterer Kode interessante folk til en pratsom kveld med kloke ord og raus takhøyde. Første kveld får vi besøk av Hilde Sandvik og Mouhcine El Khamlichi.

Kjøp billett

Hvordan kan kunsten skape samtaler om det som virkelig betyr noe for oss?

Gjestene har valgt et bilde fra museets samling, som på et eller annet vis taler til vedkommende. Med bildet som inngang dykker vi ned i aktuelle og engasjerende tema- og problemstillinger knyttet til kunst, levd liv, kulturpolitikk og andre samfunnsspørsmål.

Sandvik har lang erfaring fra det offentlige ordskiftet, som skribent, journalist, tidligere debattredaktør og forfatter. Sandvik er særlig kjent som pådriver for et fellesskandinavisk medielandskap, gjennom initiativ som Broen.xyz, og som programleder for populære Norsken, svensken og dansken som sendes på NRK P2, DR P1 og SR P1.

Mouhcine El Khamlichi har de siste årene trådd fram som rollemodell for gutter og unge menn. Han er blant annet en sentral pådriver i initiativet Support, not Protect, hvor han besøker ungdomsskoler for å formidle viktigheten av å gi gutter med flerkulturell bakgrunn en stemme.

El Khamlichi er selv født i Marokko og kom til Norge som åtteåring. Han har deltatt i intervjuer, samtaler og debatter og fortalt om både egne og andres erfaringer, knyttet til rasisme, samhold, oppvekstforhold og det å stå i krysspress mellom hjem og storsamfunn.


Praktisk informasjon

Sted: Permanenten, 1. etasje.

Tid: 01. februar kl 18.00

Pris: 50,-.

Moderator: Sindre Nordås Viulsrød (Kode)

Velkommen skal du være!