Hopp til innholdet

Bildet #3: Morten Hammerborg

En pratsom kveld med kloke ord og raus takhøyde

Bilde av Morten Hammerborg som står foran en trapp og ser inn i kamera

Foto: Anette Basso

Når

Hvor Permanenten

Inngang 50 kr

I samtaleserien «Bildet» inviterer Kode interessante folk til en pratsom kveld med kloke ord og raus takhøyde. Denne kvelden får vi besøk av Morten Hammerborg, professor i historie ved Høgskolen på Vestlandet.

Kjøp billett

Finnes «det bergenske»?

Kan konstruksjonen av bergenseren la seg spore i byens historie?

Gjestene i denne serien har valgt et bilde fra museets samling, som på et eller annet vis taler til vedkommende. Med bildet som inngang dykker vi ned i aktuelle og engasjerende tema- og problemstillinger knyttet til kunst, levd liv, kulturpolitikk og andre samfunnsspørsmål.

Morten Hammerborgs historiske verk inkluderer Byen som gikk i land: Haugesund bys historie etter 1950 (2017), Veien til Haukeland (2019) og Bergenseren – en historisk analyse (2020). Sistnevnte har fått mye omtale og viser hvordan dagens innbyggere som utgjør i underkant av 300.000 utgjør et kognitivt fellesskap. Forfatteren forklarer hvordan ideen om «det bergenske» har oppstått, hvordan dette forestilte «vi» gjennom skiftende tider har kommet til uttrykk, og hvordan det stadig skapes og gjenskapes.

Siden 2017 har Hammerborg hatt en fast spalte i Bergensavisen kalt «Ka e det med Bergen?». Han bidrar aktivt i diskursen om Bergen som Norges nummer to-by. Kanskje denne statusen ikke spiller noen rolle for den norske stat, men ifølge Hammerborg må den derimot bety noe for oss som bor her.

Praktisk informasjon

Sted: Permanenten, 1. etasje.

Tid: 21. mars kl 18.00

Pris: 50,-.

Moderator: Haakon Thuestad (Kode)


Velkommen skal du være!