Hopp til innholdet

Kunstnersamtale: Erling Kagge og Lars Korff Lofthus

Om natur og kunst

To bilder satt sammen: To menn som ser i kamera

Når

Hvor Permanenten

Inngang 175 kr

Inkludert i inngangsbilletten:

Velkommen til samtale med kunstsamler Erling Kagge og kunstner Lars Korff Lofthus, i anledning utstillingen «Komposisjon for venstre hånd»

Med utgangspunkt i utstillingen «Komposisjon for venstre hånd» vil Erling Kagge og Lars Korff Lofthus samtale om natur- og kunstopplevelser, om stillhet, risiko, sårbarhet og nærvær i både naturen og kunsten – og om alt du ikke lærte på skolen.

Bli med på en samtale som vandrer og utforsker landskap i både det nære og ekstreme, indre og ytre, hvor kunsten finner sin naturlige plass.

Om gjestene

Erling Kagge er forlegger, forfatter, polfarer, jurist og kunstsamler. Han var først i verden til å nå de «tre poler» til fots: Nord- og Sydpolen og toppen av Mount Everest. I 1996 startet han Kagge Forlag, og har siden skrevet bøker om hva han ikke lærte på skolen, kunsten å samle kunst, samt essays om å gå og stillhet. Kagge regnes i dag som en av Nord-Europas mest betydningsfulle samlere av samtidskunst. I utstillingen «Komposisjon for venstre hånd» er rundt 200 verk fra hans kunstsamling stilt ut.

Lars Korff Lofthus er en norsk billedkunstner. I hans maleri løser det maleriske abstrakte og figurasjonen seg opp i hverandre. Ofte har prosjektene hans et element av begjær i seg og Lofthus vil at det maleriske i seg selv skal kunne vise sensualitet, sårbarhet, overskudd og risiko. 

Tematisk kan arbeidet karakteriseres som en undersøkelse av posisjoner der man både er fremmedgjort og hjemme. Han ser etter materiale i eksempelvis museumsarkiv, bøker, homoerotikk og landskapsfoto. Lofthus forsøker å lage tablå der natur, begjær og tradisjon flyter sammen i nye situasjoner. 

Lars Korff Lofthus er engasjert i skriving, formidling, undervisning og kuratering. Arbeidene hans er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet, Kode, Oslo kommune og Equinor. Han deler tiden og arbeidet sitt mellom Bergen – der han frem til nylig var førsteamanuensis på kunstakademiet – og atelieret sitt i Hardanger.

Praktisk informasjon

Samtalen finner sted i Festsalen til Permanenten.

Utstillingen vises både i Permanenten og i Rasmus Meyer.

Arrangementet er inkludert i inngangsbilletten din.

Se også

Arrangementet finner sted i fjerde etasje i Permanenten.