Hopp til innholdet

Kunstnersamtale: Hanne Friis

Hanne Friis

Når

Hvor Permanenten

Inngang 175 kr

Kunstner Hanne Friis møter Kodes førstekonservator Anne Britt Ylvisaaker til samtale, lørdag 25. mai kl. 15.00 i Permanenten.

Samtalen finner sted i Festsalen på Permanenten, lørdag 25. mai, kl. 15.00.

Denne sommeren kan publikum oppleve installasjonen FLOM av den norske kunstneren Hanne Friis, laget spesielt til den spektakulære Tårnsalen i Lysverket. Under overlyset i rommet brer installasjonen seg ut som en flom av syntetisk organza.

Installasjonen har blitt til gjennom en lang prosess hvor Friis har besøkt Tårnsalen flere ganger og eksperimentert med ulike materialer, farger og former.

Friis er kjent for sine monumentale skulpturer. Hun er utdannet innen skulptur og maleri, og har i over 20 år arbeidet med tekstilens skulpturelle egenskaper, i en egenutviklet og tidkrevende teknikk.

Med en liten nål transformerer hun omfangsrike, håndfargede tekstiler ved å brette, sy og presse stoffet til organiske former og komplekse strukturer.

Denne lørdagen møter Friis Kodes mangeårige førstekonservator Anne Britt Ylvisåker til samtale om FLOM og livet som kunstner.

Ylvisåker har ansvar for fagfeltene samtidskunsthåndverk, tekstil og keramikk ved Kode, og vært aktiv som kunsthistoriker og forfatter i mer enn 35 år.

Les mer