Hopp til innholdet

Familiedag på Siljustøl

​Eventyrlig søndagstur i komponisthagen.

Familiedag siljustøl

Når

Hvor Siljustøl

Inngang Gratis kr

Den store årlige familiedagen er en kjær og populær tradisjon under Festspillene. Da er det duket for vakre, rare og spennende opplevelser for barn i alle aldre på det store uteområdet som omgir det eventyraktige huset som komponisten Harald Sæverud (1897–1992) fikk bygget i 1939.

Langs opplevelsesløypen er det en rekke aktiviteter, en ekte lydskog og rariteter og skapninger du aldri har sett før. Kanskje har du lyst til å prøve deg som dukkespiller? Eller vil du heller lage noe i verkstedet? Det ryktes også at Nøkken fortsatt bor i innsjøen på Siljustøl ...

Harald Sæverud hentet inspirasjon fra naturen, elsket ugler og spaserte barbeint ut i gresset hver morgen etter å ha drukket et drammeglass med sjøvann fra Korsfjorden. Blant fuglekvitter, trekroner, bekker og stier i naturpalasset Siljustøl kan du gå rundt i komponistens egen kunstnerverden.

Inne i huset blir det omvisninger og musikkeventyr ved pianisten Rune Alver.

Informasjon

Vi venter mange besøkende til arrangementet og gjør oppmerksom på at det er begrensede plasser for parkering.Vi oppfordrer derfor å benytte offentlig transport eller parkere på Lagunen og ta Bybanen én holdeplass, til stoppested Råstølen.


Derfra er det ca. 10 minutters gange.


​Vi gjør oppmerksom på at Nøkken kan virke skremmende på små barn.

Hvor:

Siljustøl

Varighet

​4 t

Timeplan

​​Offisiell åpningsmarkering kl 13:00.

I samarbeid med Festspillene og Dukketeaterverkstedet v/ Jan Holden