Hopp til innholdet

Festkonsert for Agathe Backer Grøndahl

Vakre romanser

sort-hvitt foto av agatha backer grøndahl

Når

Hvor Troldhaugen

Inngang 290/250/100/50 kr

Bli bedre kjent med komponisten som skrev noen av våre vakreste romanser! Søndag 22. oktober kl. 15.00 kan du bli bedre kjent med Agathe Backer Grøndahl, internasjonal pianist og Griegs nære venn!

Vi ønsker velkommen til en festkonsert i Troldsalen, hvor baryton Magnus Kjelstad og sopran Lydia Hoen Tjore sammen med pianist Christian Grøvlen fremfører musikk skrevet av Backer Grøndahl.

Kjøp billett

Agathe Backer Grøndahl regnes som en av Norges fremste komponister og skrev noen av romantikkens mest fremragende romanser.

I tillegg til å være komponist var hun en av datidens store pianovirtuoser, og hun ble hyppig valgt til å spille anerkjente verk. Blant annet fremførte hun Edvard Griegs klaverkonsert i a-moll under Griegs ledelse.

Om konserten

Under denne festkonserten møter vi Agathe Backer Grøndahls Ti Sange op. 31, som ble skrevet til tekster av den norske forfatteren og lyrikeren Vilhelm Krag. Verket er skrevet for baryton/mezzosopran og klaver.

Etter Bjørnstjerne Bjørnson, regnes Vilhelm Krag som den mest tonesatte norske lyriker gjennom tidene. Et hundretalls komponister har skrevet musikk til diktene hans.

I opus 31 finner vi det kjente diktet «Der skreg en fugl», som er tonesatt av hele elleve komponister, deriblant Johan Halvorsen, Christian Sinding, Edvard Grieg, og siden av Agathe Backer-Grøndahl. Vi møter også Barnets vaardag, op. 42 hvor vi får høre at Backer Grøndahl er mesterlig, poetisk og virtuos som sangkomponist.

Om artistene

Magnus Ingemund Kjelstad er en norsk baryton utdannet ved Operaakademiet i København, hvor han hadde Susanna Eken som lærer. Han er en ettertraktet konsertsanger og er stadig på scenen i Den Norske Opera.

Lydia Hoen Tjore er født og oppvokst på Radøy og utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera-akademiet i København. Hun har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera i to sesonger og er en nasjonalt ettertraktet sanger.

Christian Grøvlen er direktør ved Kodes komponisthjem, og aktiv som utøver og komponist.

Konsertprat før konserten

Bli med på Konsertprat i kaféen før konserten! Vi snakker om musikken du får høre på konserten, den nære relasjonen mellom kunstnersøstrene Agathe og Harriet Backer, og ikke minst vennskapet til Nina og Edvard Grieg.

Ved Tove Haugsbø, seniorkonservator, og Johannes Holtmon, kurator for musikk ved Kode.

Begynner kl 14.30, varighet 20 minutter.

En mann i hvit skjorte og med mørkt hår som ser inn i kamera

Magnus Ingemund Kjelstad. Foto: Handout fra artist.

En mann sitter ved flygelet i Griegs villa. Han gestikulerer med hendene mens han snakker til publikum.

Foto: Thor Brødreskift

sort-hvitt bilde av lydia hoen tjore

Praktisk informasjon

Konsertbilletten inkluderer også inngang til museet og Griegs villa.

Museet er åpent som vanlig, med omvisninger i villaen, gratis audioguide på uteområdet, kafé og utstilling.

Varighet: 60 minutter.

En tom konsertsal på Troldhaugen. En rekke røde seter, og i bakgrunnen et flygel.

Foto: Dag Fosse / Kode

Bli med å fylle Troldsalen under festkonserten for Agathe Backer Grøndahl.

Agathe Backer Grøndahl - kvinnen som Grieg ikke kunne unnvære

Bli bedre kjent med komponisten som skrev noen av våre vakreste romanser.