Hopp til innholdet

Konsertpakke: Om Signe Lund, konsertforedrag med Rune Alver

To konserter, én billett

Portrettbilde av Rune Alver som smiler

Rune Alver

Når

Hvor Siljustøl

Inngang 400 kr

Bli med inn i Siljustøls fascinerende atmosfære, med intimkonserter i Harald Sæveruds storstue.

Denne konserten er en del av en konsertpakke. Kjøp én billett for 400 kroner, og opplev to fantastiske konserter på Siljustøl.

Kjøp billett

To konserter, én billett

For 400 kroner får du opplev både Rune Alvers konsertforedrag om den kontroversielle komponisten Signe Lund, og Ramez Mhaannas tolkning av Ravels krigsmonument «Le Tombeau de Couperin».

14. januar: Konsertforedrag om Signe Lund, ved Rune Alver
17. mars: Ramez Mhanna spiller Ravels Le Tombeau de Couperin


Konsertforedrag om Signe Lund

Signe Lund var en av Norges mest interessante komponister i første halvdel av 1900-tallet. Men fra 1930-tallet markerte hun seg som overbevist nazist, i kontrast til Harald Sæverud. Det aller meste av musikken hennes er imidlertid komponert på et langt tidligere tidspunkt, i en tid da hun stod på barrikadene og kjempet for de svakeste i samfunnet, var aktiv humanitær hjelper i Øst-Europa etter første verdenskrig og ikke minst, kjempet for kvinners rettigheter. Hun fikk Kongens fortjenstmedalje i gull i 1913. Hennes artikkel Norske komponisters kår var den direkte foranledningen til at Norsk komponistforening ble dannet i 1917. Rune Alver tar oss med inn i historien og kunstnerskapet.

Om artisten

Rune Alver har omfattende konsertvirksomhet som solist og kammermusiker med konserter i mange europeiske land, Russland, Kina og Sør- Afrika. I 2013 debuterte han med solo-recital i Carnegie Hall, New York.

Rune Alver samarbeider med fremtredende musikere, skuespillere og billedkunstnere i tradisjonelle og mer eksperimentelle former.

Om den andre konserten i pakken:

17. mars: Ramez Mhanna og Le Tombeau de Couperin

Under første verdenskrig skriver Maurice Ravel «Le tombeau de Couperin», oppkalt etter den franske barokk-komponisten. Verket er en hyllest til ham – og til Ravels venner som mistet livet i krigen.

Ramez Mhaanna er en dansk internasjonalt anerkjent klassisk pianist. Han har fullført sin bachelorgrad ved Gnesin Musikkhøgskole i Moskva og sine master- og solistgrad ved Det Kongelige Danske Musikkhøgskole.

Mhaanna har spilt konserter i flere av Europas prominente konserthus hvor han spiller både solo recitaler og kammermusikk.

Praktisk informasjon

På nett er det kun mulig å kjøpe samlet billett til alle konserter. Det blir mulig å kjøpe billett til hver enkelt konsert i inngangsdøren på konsertdagen, med forbehold om at det er ledig plass.

Konsertene varer i cirka en time.

Kjøp billetter til konsertene

Se også

Konsertpakken gir deg en flott anledning til å bli bedre kjent med Siljustøl, hjemmet til Harald Sæverud!