Hopp til innholdet

Romjulskonsert i Troldsalen

Med Ian Bjørsvik og Kei Solvang

Troldhaugen dekket i snø

Når

Hvor Troldhaugen

Inngang 290/250/100/50 kr

Kode inviterer til romjulskonsert med to av Bergens unge talenter Ian Marcus Bjørsvik og Kei Solvang. Opplev noe av den kjæreste sang og klavermusikken skrevet av komponister som Grieg, Brahms, Verdi, Mozart og Adam i Troldsalen.

Kjøp billett

Om artistene

Ian Marcus Bjørsvik

Den talentfulle tenoren Ian Marcus Bjørsvik (f. 2002) fra Askøy avsluttet musikklinjen ved Langhaugen videregående skole i Bergen i 2021, veiledet av sanglærer Tore Johannessen. Han har deltatt i Griegakademiets Unge Talenter med Hilde Haraldsen Sveen og er en aktiv sanger i Solistkoret UNG, ledet av Det Norske Solistkor.

Bjørsvik har vært solist med ulike kor og korps, blant annet i Rossinis Petite messe solennelle med Griegakademiets Kammerkor. Han studerer nå musikk ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og ble kåret til årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap 2021–2022, med en pris på 50 000 kroner og et solistoppdrag med Kringkastingsorkestret.

Kei Solvang

Kei Solvang (f. 2002) er en talentfull pianist født i Japan, men bosatt i Norge siden hun var fem år gammel. Opptatt ved Griegakademiets Unge Talenter (GUT) i 2017 med veiledning fra Signe Bakke, ble hun også en del av Talentprogrammet ved Prof. Jiri Hlinka Piano Academy i 2019, ledet av Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, og Christian Ihle Hadland frem til høsten 2022.

I 2018 vant Solvang sin klasse i Ungdommens Musikkmesterskap og åpnet NRK's "Grieg minutt for minutt". Sommeren 2023 imponerte hun med en konsert sammen med Bergen Filharmoniske Orkester under Festspillene i Bergen, hvor hun fremførte Anne-Marie Ørbecks klaverkonsert Konzertino.

Solvang går nå sitt tredje år på bachelorstudiet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Prof. Jens Elvekjær som hovedmentor.

Portrettbilde av Kei Solvang som smiler til kamera
Kei Solvang
Svart-hvitt portrett av Ian Bjørsvik
Ian Bjørsvik

Program

Edvard Grieg

Sanger til tekster av Vilhelm Krag, op. 60

Johannes Brahms

Klaversonate, op. 1

Giuseppe Verdi - La traviata

"Lunge da lei" - "De' miei bollenti spiriti"

Wolfgang Amadeus Mozart - Don Giovanni,

"Dalla sua pace"

Edvard Grieg

Sang til juletreet

Adolphe Adam

Cantique de Noel (O helga natt)

Praktisk informasjon

Konsertbilletten inkluderer også inngang til museet og Griegs villa.

Museet er åpent som vanlig, med omvisninger i villaen, gratis audioguide på uteområdet, kafé og utstilling.

Varighet: 60 minutter.

Bilde av Troldsalen sett fra publikum, på toppen av rommet

Foto: Dag Fosse / Kode

Konserten er i Troldsalen på Troldhaugen.