Hopp til innholdet

UTSOLGT! Villakonsert: Schumann på nynorsk!

Tvinnereim & Båtstrand

Stuen i villaen på Troldhaugen, der vi ser et flygel til venstre i bildet. Tregulv og en stor lysekrone.

Foto: Dag Fosse / Kode

Når

Hvor Troldhaugen

Inngang 290/250/100/50 kr

En villakonsert gir musikken en helt spesiell ramme.

Denne søndagen framfører tenor Erlend Tvinnereim og pianist Bendik Båtstrand til Schumanns Dichterliebe på nynorsk, «Diktarkjærleik», i tillegg til verk av Ole Olsen og Agathe Backer Grøndahl.

Program

Robert Schumann (1810 - 1856)

Diktarkjærleik, «Diktarkjærleik», op. 48, med oversetting av Arne Kvarven

Ole Olsen (1850 - 1927)

Fire sange op. 7

Agathe Backer-Grøndahl (1847 - 1907)

Sange ved Havet, op. 17

Om artistene

Erlend Tvinnereim
Etter mange år i utlandet vendte tenor Erlend Tvinnereim tilbake til sin fødeby Bergen i 2016. Gjennom en aktiv sangerkarriere har han i tillegg til faste engasjement på Operaene i Genève og Basel gjestet en rekke operahus som Staatsoper Hamburg, Theater St.Gallen, Szeged National Opera, Ho Chi Minh City Opera med mer.

Hans omfattende konsertvirksomhet inneholder nylige konserter med blant annet Mozarts Requiem, Händels Messias, Brittens Saint Nicolas Mass og Johannespasjonen.

Med Tvinnereim & Båtstrand-duo fordyper han seg i Lied-repertoaret med fokus på gjendiktninger av den tyske romantikkens klassikere, samt mindre kjente norske romanse-komposisjoner. Duoen konserterer jevnlig fra nord til sør i landet.


Bendik Båtstrand, klaver
Bendik Båtstrand har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Etter diplomeksamen i 2008 under veiledning av Professor Niklas Siveløv, hadde sin offentlige debutkonsert fra Solistklassen i 2011.

Båtstrand, som nå bor og underviser i Kristiansand, bodde nærere ti år i Hammerfest, hvor han i tillegg til å undervise hadde en utøvende virksomhet i regionen.

Han har en rekke ulike konsertprosjekter og har bred erfaring med akkompagnering av sangere innen opera og liedsjangeren og har blant annet jobbet med sangere som Nina Gravrok, Espen Langvik og Lina Johnson. I tillegg turnerer han jevnlig med Tvinnereim & Båtstrand-duo.

svart-hvitt bilde av artisten Bendik Båstrand
svart-hvitt bilde av artisten Erlend Tvinnereim

Praktisk informasjon

Konsertbilletten inkluderer også inngang til museet og Griegs villa.

Museet er åpent som vanlig, med omvisninger i villaen, gratis audioguide på uteområdet, kafé og utstilling.

Varighet: 60 minutter.

Velkommen til en stemningsfull villakonsert!

Sikre deg billetter

En villakonsert gir musikken en helt spesiell ramme! Konsertbilletten inkluderer også inngang til museet og Griegs villa.