Hopp til innholdet

Lysverket

Åpningstider

Tirsdag-fredag: 10.00-18.00 Lørdag og søndag: 10.00-16.00

Hva vises her?

Lysverket skal pusses opp og inntil videre finner du skiftende utstillinger her. Nå vises FLOM av Hanne Friis.

Lysverket er det eneste museet i Kode som ikke opprinnelig ble bygget for å være et museum. Den store bygningen fra 1938 var tidligere administrasjonsbygget til det kommunale kraftselskapet Bergen Lysverker, hvor vi har hentet navnet fra.

Vi er stolte over å kunne dele museet med Michelin-restauranten som også bærer samme navn. Kanskje du kan unne deg en bedre middag mens du venter på åpningen av nye Lysverket museum?

Vil du besøke Lysverket?

Åpningstider og informasjon

Om bygningen

Bygningen er tegnet av arkitektene Fredrik Arnesen og Arthur Darre Kaarbø, og stod ferdig i 1938 som administrasjonsbygget til Bergen Lysverker. Den store, runde Tårnsalen i tredje etasje er lett gjenkjennelig i bybildet i Bergen.

Foto: Dag Fosse / Kode

Tidligere på Lysverket

I Lysverket har vi vist den eldste kunsten i Kodes samlinger fra 1400 – 1900. Her går veien fra nederlandske vertshus og folkeliv, til følelsesladde religiøse motiver og 250 år med staselig portrettkunst, og storslåtte naturskildringer fra norske fjell og fjorder.

I Lysverket har vi også vist samlingen av internasjonal modernisme, hvor Stenersens samling er sentral. Her inngår verk av blant annet Pablo Picasso, Paul Klee, Anna-Eva Bergman og Asger Jorn.

Mange besøkte også den faste utstillingen av Nikolai Astrup i Lysverket. De siste årene har mange av verkene av Astrup vært på turné i USA og Europa. Informasjon om når Astrup er tilbake i Bergen kommer.

Tidligere var Lysverket også stedet for barnas egen kunstmuseum KunstLab. Vi arbeider nå med nye tilbud for barn og unge ved museene, og verkstedet vårt er flyttet til Permanenten.

Foto: Dag Fosse / Kode

To kvinner ser på et stort fotografi i museet Lysverket

Foto: Thor Brødreskift

En gruppe svaner ved vannet, med museet Lysverket i bakgrunnen.

Foto: Thor Brødreskift

Laster kart

Loading