Hopp til innholdet

Møt kunstnerne

Møt kunstnerne: Samtale med Jeannette Christensen

Kunstneren Jeannette Christensen i samtale med direktør Petter Snare

Skrevet av: Anette Basso

Petter Snare og Jeannette Christensen. Foto: Sjur Pollen.

I denne videoen fra 2020 møter vi kunstner Jeannette Christensen i samtale med Kodes direktør Petter Snare.

Den sommeren inntok hun den faste presentasjonen i Rasmus Meyers samlinger med utstillingen «Interruptions». Med polaroidbilder og nye videoverk inviterer utstillingen til en samtale rundt tid, identitet og historie.

Jeannette Christensen (f. 1958) har siden starten av 1990-årene arbeidet med installasjoner, skulptur og fotografi, hvor blant annet en diskusjon omkring skulpturbegrepet, tid og materialitet har vært gjennomgående.

Det å sitere, appropriere og kombinere aspekter fra kunsthistorien med det samtidige, kunstens plass og tilstedeværelse i samfunnet er tilbakevendende interesser.

Christensen har jobbet med et vidt spekter av materialer og er spesielt kjent for sine installasjoner formet i gelé, et materiale som er flytende og flyktig – som er i konstant forandring og uungåelig vil oppløses i takt med tiden.

I sin intervensjon på Kode jobber Christensen med noen av de samme problemstillingene, men da i portretter utført i video og fotografi.

Christensen bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen og Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts i Paris. I 1992-93 hadde hun stipend og studieopphold ved P.S.1 International Studio Program i New York.

Hun har lang utstillings- og undervisnings erfaring og har stilt ut ved en rekke norske kunstinstitusjoner, som Kunstnerforbundet, Henie Onstad kunstsenter, Sørlandets kunstmuseum, Vigelandmuseet og Nasjonalmuseet, for å nevne noen, og er innkjøpt ved blant andre Nasjonalmuseet, Norsk kulturråd, Sørlandets kunstmuseum, KORO og Oslo Kommune.

Christensen var gjesteprofessor og leder av skolen for Mur og Rum ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København, 1998-2000. Professor II ved Kunsthøgskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet, 2000-2007 og har vært professor ved Kunstakademiet i Oslo siden 2010.

Kreditering:

Video: Sjur Pollen Visuals