Hopp til innholdet

Konsertpakke: Yukari Ohno

Vinner av Prinsesse Astrids Musikkpris

Portrettbilde av Yukari Ohno

Yukari Ohno

Når

Hvor Troldhaugen

Inngang 700/290/100 kr

Fantastiske konsertopplevelser i en av verdens vakreste konsertsaler med musikere i toppklasse.

Kjøp billett

Ønsker du kun å kjøpe billett til denne konserten, koster det 290,- for voksne og 100,- for studenter. Billetter kan kjøpes her.

Det blir mulig å kjøpe billett til hver enkelt konsert i inngangsdøren på konsertdagen, med forbehold om at det er ledig plass.

Tre konserter, én billett

Denne konserten er en del av en konsertpakke. Opplev tre konserter for kun 700 kroner!

4. februar kl. 13.00: Yukari Ohno, Vinner av Prinsesse Astrids Musikkpris

17. februar kl. 15.00: Pierrot Lunaire, Schõnbergs banebrytende mesterverk

14. april kl. 15.00: Matyáš Novák, Smetana 200 år

Om artistene

Vi tar imot stjernefiolinisten og vinneren av Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris i Trondheim i 2021.

Yukari Ohno, født i Japan i 1995, begynte å spille fiolin allerede som toåring. Hun har markert seg som en fremragende og allsidig fiolinist på den internasjonale scenen.

Ohno har imponert internasjonalt ved å vinne priser i konkurranser som Valsesia Musica International Competition i Italia, International Violin Competition Vasco Abadijev i Bulgaria, International Queen Sophie Charlotte Violin Competition i Tyskland, International Competition for Young Violinist in Honorof Karol Lipinski and Henryk Wieniawski i Polen. 

Finske Johannes Piirto er pianist og komponist og utdannet ved Sibelius-akademiet og Universitätfür Musik und darstellende Kunst i Wien.

Han har imponert som solist med orkestre som Camerata Salzburg og Helsinki Philharmonic Orchestra. Han har samarbeidet med dirigenter som Jukka-Pekka Saraste og Sakari Oramo, og opptrådt ved anerkjente arenaer som Musikverein Wien og Bergen Festival.

Piirto er en dyktig kammermusiker som har samarbeidet med internasjonale musikere som Julian Rachlin. Hans orkesterverk, dirigert av Saraste, har hatt vellykkede premierer, og han har også ledet Chamber Music Festival ved House of Nobility i Helsinki.

Program

Franz Schubert (1797-1828)

Rondo in B minor for Violin and Piano (1826)

Igor Stravinsky (1882-1971)

Divertimento (1932)

George Enescu (1881-1955)

Impromptu Concertant (1903)

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893)

Valse-Scaherzo, Op.34 (1877)

En kvinne med en fiolin ser i kamera

Yukari Ohno

En mann i sort genser ser i kamera

Om de to andre konsertene i pakken:

17. februar: Pierrot Lunaire, med BIT20 og Tora Augestad

Schönbergs banebrytende melodrama om den månesyke klovnen Pierrot, som tar for seg kjærlighet, sex, religion, vold, kriminalitet og blasfemi. Med atonalitet og talesang er verket like rystende i dag som det var ved uroppførelsen i Berlin i 1912.

Den bergensfødte sangeren og skuespilleren Tora Augestad har studert både klassisk musikk og jazzsang. Siden har hun hengitt seg til repertoaret til Kurt Weill, Hanns Eisler, Luciano Berio, Arnold Schönberg og samtidskomponister.

Allsidigheten hennes inspirerer komponister, regissører og dirigenter, og hun søker alltid etter kunstnerisk utveksling og nye utfordringer.

14. april: Matyáš Novák

Matyáš Novák har gjort seg bemerket som en av de mest lovende pianistene i sin tid gjennom sitt ekstraordinære harmoniske uttrykk, omfattende repertoar og unike måte å spille på.

Matyáš Novák ble født i Hradec Králové i Tsjekkia. Han begynte å studere piano og fiolin i en alder av fem år. Novák ble uteksaminert fra Imola International Piano Academy i 2022, der han studerte med Boris Petrushansky.

Han har tidligere studert ved Pardubice Conservatoire i Tsjekkia under Jitka Fowler Fraňková. For øyeblikket går Novák på Academy of Performing Arts i Praha, i klassen ledet av professor Ivan Klánský.

Praktisk informasjon

Konsertene varer i cirka en time.

Konsertbilletten inkluderer også inngang til museet og Griegs villa.

Museet er åpent som vanlig, med omvisninger i villaen, gratis audioguide på uteområdet, kafé og utstilling.

Konserten finner sted på Troldhaugen.

Se også