Hopp til innholdet

Ting å gjøre

Ting å gjøre i Bergen i sommer

Kode kunstmuseer og komponisthjem

Oppdatert

Foto: Thor Brødreskift

Blant Bergens skatter finner du Kode kunstmuseer og komponisthjem, som gir et unikt innblikk i norsk og internasjonal kunst. Utforsk våre forslag til ting å gjøre i Bergen denne sommeren, med fokus på kunst og kultur.

Lysverket

Lysverket

1. Besøke Lysverket

Denne sommeren i Tårnsalen på Lysverket, skaper kunstneren Hanne Friis et fortryllende spill med sine skulpturer, laget av hele én kilometer med stoff i forskjellige farger. Disse kunstverkene er laget spesielt for Tårnsalen, og vil garantert skape et imponerende syn for besøkende. De er formet i skimrende nylonorganza, et florlett stoff som gjerne brukes i motekreasjoner og som vil speile det skiftende bergensværet på utsiden i ulike sjatteringer.

Lær mer


I samme bygg kan du også nyte en eksklusiv gourmetopplevelse på den Michelin-belønte restauranten Lysverket.

På Lysverket kan du glede deg over både kulinariske mesterverk og kunstneriske perler, alt under samme tak

Rasmus Meyer

Fra Rasmus Meyer

2. Rasmus Meyer: Utforsk Munch, Astrup og flere kjente kunstnere


Utstillingen «Komposisjon for venstre hånd», som inneholder verk fra både Kode og Erling Kagge sine samlinger, vil være tilgjengelig frem til 9. juni. Etter denne tidsperioden vil den originale Rasmus Meyer-samlingen fylle hele bygget. Her vil du kunne fordype deg i verk av anerkjente kunstnere som J.C. Dahl, Christian Krohg og Nikolai Astrup.

Permanenten Bergen

Permanenten

3. Permanenten: Folkeverksted

I Permanenten har vi også verksted hver uke hvor barn og voksne kan utrykke sine kreative sider. Se vår kalender for mer info og datoer.

Troldhaugen

Hjemmet til Edvard Grieg

4. Troldhaugen: Opplev hjemmet til Edvard Grieg


Legg et besøk til Troldhaugen, hjemmet til den berømte norske komponisten Edvard Grieg og hans kone Nina Grieg. I tillegg til å utforske villaen og dens vakre hager, kan du også nyte en av de mange sommerkonsertene som holdes nesten hver dag i Troldsalen. Dette er en unik mulighet til å oppleve Griegs musikk i et intimt og sjarmerende miljø.

Lysøen - Ole Bull sin villa

5. Ta en båttur til Lysøen: Ole Bull sin villa

 

Nyt en avslappende båttur til Lysøen, en idyllisk øy utenfor Bergen, kjent for å huse Ole Bulls villa, en av de mest bemerkelsesverdige historiske eiendommene i Norge. Bulls villa, nå et museum, tegnet av arkitekt Conrad Fredrik von der Lippe, er en av Norges mest karakteristiske kunstnerboliger, bygget i maurisk stil med historiske trekk.

Museet er for tiden stengt for rehabilitering, men du kan likevel nyte øyas fredelige atmosfære og naturlige skjønnhet ved å ta en spasertur langs stiene eller slappe av på stranden. En tur til Lysøen gir ikke bare et innblikk i Ole Bulls liv og arv, men også en mulighet til å oppleve en flott naturopplevelse.

Enten du er interessert i kunst, musikk eller natur, vil du finne noe som appellerer til deg. Så planlegg ditt besøk i dag og opplev det beste av Bergen i sommer!