Hopp til innholdet

Ting å gjøre

Ting å gjøre i Bergen i sommer

Kode kunstmuseer og komponisthjem

Oppdatert

Foto: Thor Brødreskift

Blant Bergens skatter finner du Kode kunstmuseer og komponisthjem, som gir et unikt innblikk i norsk og internasjonal kunst. Utforsk våre forslag til ting å gjøre i Bergen denne sommeren, med fokus på kunst og kultur.

Lysverket

Lysverket

1. Besøke Lysverket

Denne sommeren i Lysverkets tårnsal, skaper kunstneren Hanne Friis et fortryllende spill med sine skulpturer, laget av over én kilometer med tekstiler i forskjellige farger. Installasjonen FLOM er laget spesielt for Tårnsalen, formet i skimrende nylonorganza - et florlett stoff som gjerne brukes i motekreasjoner og som vil speile det skiftende bergensværet som strømmer inn gjennom salens mange vinduer.

Lær mer


I samme bygg kan du også nyte en eksklusiv gourmetopplevelse på den Michelin-belønte restauranten Lysverket.

På Lysverket kan du glede deg over både kulinariske mesterverk og kunstneriske perler, alt under samme tak

Rasmus Meyer

Fra Rasmus Meyer

2. Rasmus Meyer: Utforsk Munch, Astrup og flere kjente kunstnere


Utstillingen «Komposisjon for venstre hånd», som inneholder verk fra både Kode og Erling Kagge sine samlinger, vil være tilgjengelig frem til 9. juni. Etter denne tidsperioden vil den originale Rasmus Meyer-samlingen fylle hele bygget. Her vil du kunne fordype deg i verk av norske, anerkjente kunstnere som Edvard Munch, J.C. Dahl, Christian Krohg og Nikolai Astrup.

Permanenten Bergen

Permanenten

3. Permanenten: Folkeverksted

I Permanenten har vi et åpent verksted hvor barn og voksne kan utrykke sine kreative sider, under veiledning fra våre dyktige verkstedsverter. Se vår kalender for mer info og datoer.

Troldhaugen

Hjemmet til Edvard Grieg

4. Troldhaugen: Opplev hjemmet til Edvard Grieg


Legg et besøk til Troldhaugen, hjemmet til den verdensberømte norske komponisten Edvard Grieg og hans kone Nina Grieg. I tillegg til å utforske villaen og dens vakre hager, kan du også nyte en av de mange sommerkonsertene i Troldsalen, som holdes daglig i museets åpningstid. Her kan du oppleve Griegs musikk med utsikten han selv hadde til mange av sine komposisjoner.

Lysøen - Ole Bull sin villa

5. Ta en båttur til Lysøen: Ole Bull sin villa

 

Nyt en avslappende båttur til Lysøen, en idyllisk øy utenfor Bergen, kjent for å huse Ole Bulls villa, en av de mest bemerkelsesverdige historiske eiendommene i Norge. Bulls villa, nå et museum, tegnet av arkitekt Conrad Fredrik von der Lippe, er unik i norsk bygningshistorie. Bull kalte villaen for sitt «lille Alhambra» og den betraktes som et høydepunkt i historismens utfoldelse i Norge. Bygget er fylt av eksotiske ornamenter og tårnet er formet som en løkkuppel.

Villaen er for tiden stengt for rehabilitering, men du kan likevel nyte øyas fredelige atmosfære og naturlige skjønnhet ved å ta en spasertur langs stiene eller slappe av på stranden. En tur til Lysøen gir ikke bare et innblikk i Ole Bulls liv og arv, men er også en mulighet til en flott naturopplevelse.

Enten du er interessert i kunst, musikk eller natur, vil du finne noe som appellerer til deg. Så planlegg ditt besøk i dag og opplev det beste av Bergen i sommer!